نصب افزونه : جزئیات سبد خرید برای نصب نیاز به افزونه ووکامرس دارد.
Document cl
یکشنبه, دی ۲, ۱۴۰۳
سال 1403 (سال جهش تولید با مشارکت مردم )مبارک باد

شیلات استان

شیلات استان : ( آبهای داخلی )

یکی از مزیت های نسبی استان در بخش کشاورزی ، شیلات و آبزی پروری است که پس از انقلاب به خوبی شناسایی شده بطوریکه در ۳۰ سال گذشته بالغ بر ۲۵۰ میلیارد تومان در این بخش سرمایه گذاری گردید تا زیر ساختها شکل گیرد و تولید و اشتغال رشد نماید .

دسترسی آسان به آبهای آزاد اقیانوسی ، وجود اسلکه های متعدد ، وجود دریاچه هامون ، منابع آبی داخلی استان به وجود زمینهای لم یزرع مستعد پرورش میگو ، فراهم بودن زمینه صادرات ، شهرکهای صنعتی ایجاد شده ، اختصاص ۶/۴۲% صید کشور و ۸۰% صید ماهیان صنعتی به این استان ، فراهم بودن زمینه دو بار پرورش میگو در سال ، فراهم بودن زمینه پرورش ماهی در قفس و امکان توسعه و ایجاد صنایع فراوری جدیدی می طلبد که برنامه ریزی لازم جهت بالفعل نمودن این استعدادها صورت پذیرد .

اکثر فعالیتهای شیلاتی ذکر شده در شهر بندری چابهار در دو زمینه صید وصیادی و آبزی پروری صورت گرفته است . لذا با توجه به پتانسیلهای موجود اشتغال ، و روند رو به رشد صید و صیادی ، وجود مراکز علمی دانشگاه دریانوردی ، مراکز علمی کاربردی و دبیرستان شیلات با رشته های تحصیلی و گرایشهای مختلف در زمینه صید وصیادی و تکثیر و پرورش میگو ، در صورت تامین اعتبارات عمرانی مورد نیاز همگام با توسعه سرمایه گذاری قدم مثبتی در جهت بالابردن استفاده از ظرفیتها برداشته خواهد شد.

– میگو  و شاه میگو:

درسواحل صخره ای جنوب استان گونه ای منحصر به فرد به نام شاه میگو ( لابستر ) می باشد که هر ساله در فصلی خاص به تعداد محدودی از صیادان آموزش دیده جهت این آبزی توسط قفس اختصاصی صید شاه میگو مجوزهای لازم اعطا   می شود. میزان صید سالانه بین ۲۰ تا ۴۰ تن در نوسان می باشد و قیمت لابستر عمل آوری شده در بازارهای جهانی بین ۲۴ تا ۲۷ دلار میباشد.

– تن ماهیان:

بیشترین ترکیب صید ماهیان در سواحل استان و آبهای آزاد مربوط به تن ماهیان است.  حدود ۸۰ درصد صید تن ماهیان کشور مربوط به استان سیستان و بلوچستان میباشد و بیشترین ترکیب گونه ای این دسته از ماهیان که صید میشود مربوط به گونه های هوور، مسقطی و گیدر میباشد.

– فانوس ماهیان (میکتوفیده):

این ماهیان دارای فراوانی نسبتا”زیادی در شمال اقیانوس هند و تراکم بالایی در آبهای دور عمان میباشد مصرف این ماهیان در تهیه پودر ماهی بوده و به ازای هر ۵ کیلوگرم از این ماهی یک کیلو گرم پودر ماهی تولید میشود.

 – کوسه ماهیان :

ارزش بالای صید کوسه ماهی و برنامه ریزی صحیح و  بهره برداری مناسب در صید این گونه ماهیان و صدور آن به کشورهای همسایه میتواند سهم بسزایی در ارز  آوری برای کشور داشته باشد.

–  بخش صید و صیادی:

در حال حاضر شیلات استان با بهره گیری از ۱۱ اسکله و جایگاه تخلیه صید و ۲۳۵۹ شناور اعم از قایق و لنچ و حدود ۲۳ هزار نفر صیاد دائمی و فصلی در قالب ۳۲ تعاونی صیادی به امر صید و صیادی فعالیت مینمایند و حاصل تلاش آنها در سال ۱۳۸۵ استحصال حدود ۱۸۱۷۰۰ تن انواع آبزیان بوده است.

استان سیستان و بلوچستان بدلیل شرایط خاص جغرافیایی از نظر توسعه شیلات و آبزی پروری دارای پتانسیلهای بالفعل و بالقوه ای است.

۱- دارا بودن نوار ساحلی بطول ۳۰۰ کیلومتر با دریای عمان و راه یابی به دریای آزاد ( آبهای خارجی )

۲- وجود دریاچه هامون و چاه نیمه ها ( آبهای داخلی )

۳- اراضی مستعد پرورش میگو و ماهی

در نتیجه گسترش و وسعت بخش شیلات در استان بر امور آبزی پروری آبهای خارجی از طریق اداره کل شیلات استان و نظارت بر امور آبزی پروری در ابهای داخلی از طریق مدیریت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *